Jag ser och hör många inte känner till all de gratis tjänster du har på google.

google appsGoogle apps hittar du uppe i högra hörnet när du öppnar en ny sida i webbläsaren. Du behöver ett google konto och enklaste sättet att få det är att öppna sidan gmail.com. När du registrerat dig för ett konto får du, helt plötsligt, massor av funktioner som är användbara. Exempelvis google drive, google documents, sheets, slides, maps och hundratals andra. Det jag börjar med här är google drive. Något jag märker andra inte lagt märke till. Praktiskt ställe att lägga bilder, dokument och annat så du får en enkel åtkomst till dessa när du är ute på något jobb eller resa. Du har, faktiskt, hela 15 Gb plats helt gratis här ute.

välj drive bland alla appliationer härHär har du möjlighet att ladda upp det du behöver eller vill dela med andra.

klicka på nytt till vänsterklicka på nytt till vänster

filuppladdning
Välj sedan filuppladdning.

utforskaren
Du kommer nu åt utforskaren från google och väljer här de filer du vill ladda upp.

dela bilder
Klicka på "delas med mig" och sedan på den filen du vill skall delas ut.

link
Om du högerklickar på filen får du möjlighet att dela ute den. Du har nu möjlighet att skicka länken till filen till bekanta genom email.