Spammarna blir fler och fler

Det räcker med att du har startat en prenumeration, begärt att få testa ett program eller är med i någon databas någonstans. Detta kan skapa problem när du skall gå igenom mailen.

Det bästa sättet att göra dig av med mailen är, helt enkelt, att ta bort det från servern innan det hamnar i din inbox. Ett problem som uppkommer med dessa spammare är att om du skickar tillbaka ett mail som säger du inte vill ha detta otyg försöker spammaren med någon annan av alla de domäner han förfogar över. Om du istället tar bort mailet innan det hamnar hos dig ser inte spammaren du inte får mailet. Jag beskriver ett sätt här.

kopiera mailadressen
Börja med att högerklicka på mailadressen från spammaren och välj "kopiera".

valj mappar
Klicka på fliken mappar längst upp i din mail.

regler for meddelande
Klicka ikonen "regler för meddelande" längst till höger.

ny regel
Klicka på knappen "Ny" och sedan i boxen "där raden innehåller personer". När du lagt en markering i "innehåller personer" dyker en ny länk upp under "Markera en eller flera åtgärder". Du klickar nu på länken "innehåller personer".

klistra in mailadress
Det du nu gör är att högerklicka i rutan "Ange ett namn i taget...." och välj "klistra in".

nya regler
Nu klickar du på knappen "Lägg till" och sedan "Spara regel". Nu tar servern bort alla mail från denna adress. Spammaren märker ingenting och fortsätter skicka mail men du får inga alls. Fiffigt va?