Hackernews skriver om en viktig uppdatering till windows server och windows

Ute på thehackernews.com kan du läsa om ett nyligen upptäckt hål i printkön på windows datorer. Det skulle vara ett säkerhets företag från hongkong som upptäckte en sårbarhet de kallar printnightmare.

Vad det handlar om är möjligheten för icke-administratör att installera drivrutiner till skrivare på lokala datorn samt printer server. Du har möjlighet att kolla om datorn är drabbad genom att öppna register editorn och söka efter

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows NT\Printers\PointAndPrint

NoWarningNoElevationOnInstall = 0 (DWORD)

NoWarningNoElevationOnUpdate = 0 (DWORD)

Kom ihåg kör en backup på registret innan du ändrar något. Skulle du hitta någon av dessa nycklar är din dator drabbad. Gör dig av med nycklarna och starta om datorn. Det enklaste bör dock vara du hämtar senaste uppdateringen. Det gör du enklaste genom att trycka windows tangenten + R och skriver wuapp, klicka ok och kör senaste uppdateringen.

uppdatera windows

Du kan läsa mer om sårbarheten på microsofts hemsida>>> .