Så här ordnar du kontrollen över uppdateringar i windows 7

Om du installerar en ren installation idag av windows 7 får du ofta problem med uppdateringar som är hiskeliga. Närmare 1 Gb uppdateringar hittar klienten i windows uppdateringsfunktion som automatiskt laddar ner uppdateringar utan att fråga dig innan på den ursprungliga versionen. För att få ordning på uppdateringen blir du tvungen att först öppna UAC eller User Account Control.

För att du skall kunna bestämma vilka uppdateringar och när du vill ha dem på datorn går du in i kontrollpanelen.

hogerklicka datorn

Här har jag valt stora ikoner som du kommer åt uppe i högra hörnet av kontrollpanelen. Jag klickar på åtgärdscenter.

prestanda installningar

Och klickar på User Account Control ute till vänster.

sa har byter du sprak pa tangentbordet
Här väljer jag meddela alltid om ändringar på datorn. Detta vill säga att du skall ge tillåtelse för installation av programvara, uppdateringar o.s.v. när det finns tillgängligt eller om något mail kommer in i datorn och vill installera något skumt.

windows update med kontroll
Nu har du möjlighet att själv välja de uppdateringar du vill installera och när du vill ha dem. Jag rekommenderar att göra så här efter en ny installation av windows 7. Nu kan du börja hämta uppdateringarna lite i taget och få kontroll på det hela. Det finns ett par paket som är enormt stora. dessa skall du installera efter de extra språkpaket du lagt till. Om du upptäcker du saknar ett språk i din windows installation blir du tvungen att installera dessa uppdateringar ännu en gång efteråt.

De största paketen av uppdateringarna är kb/3083710. Nästa uppdatering heter kb/3102810 och sedan börjar det lätta lite på trycket.