Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

IT support for anvandaren
Google drivrutiner.net

Några tips för att få din webcam att fungera

På supporten får vi många samtal med människor som har svårt med funktionerna i deras chat-program tillsammans med webkameran. Skall här försöka ge några lösningar på de problem som uppstår.

När jag ringer upp någon bryts smatalet efter några sekunder. Vad är det som är fel ?

Det kan vara problem med antingen dina inställningar för ljud eller för internet. Prova först använda "audio tuning wizard" så att du är säker på att mikrofonen fungerar. Logitechs program VideoCall är gjord för att kunna använda både ljud och bild samtidigt. Har du inte konfigurerat mikrofonen rikigt kommer VideoCall att bryta anslutningen.

För att komma åt tuning wizard, starta VideoCall, klicka på fliken för verktyg och klicka på ljud eller audio wizard. Följ sedan instruktionerna på skärmen för att verkligen se att din mikrofon och högtalare fungerar.

Om ljud inställningarna är riktiga kolla att du har tillräckligt med bandbredd för inställningarna i bild och ljud.

Dessa fungerar på de flesta operativsystem. Skulle ditt operativsystem inte ha funktioner för USB så köper du en mus med adapter för ps/2 vilket de flesta på denna sidan har.

Skype hittar du på skype.com

De flesta av oss har säkert provat att använda detta program för att prata med varandra eller knyta nya kontkater runt om i världen. Jag tycker bara de senaste versionerna har en irriterande benägenhet att hänga kvar i aktivitetsfältet efter att jag loggat ut. Jag begriper inte varför. Det finns dock ett sätt att göra dig av med denna olägenheten och det är, helt enkelt, att gå in i menyn verktyg och här inställningar.

klicka pa verktyg och sedan alternativ
Börja med att öppna menyn verktyg och sedan alternativ.

sedan avancerat
Klicka här på avancerat.

ta bort flugbenet i ...
Och här tar du bort markeringen för "lägg skype i verktygsfältet medan jag är inloggad". Klickar sedan på spara och besväret skall vara borta. Jag har lagt några fler tips på support. Bland annat dolda smileys, hantera ljud och bild i skype samt hur du hanterar kontakter.

Logitechs exklusiva ställbara 36-grams viktpatron ger tusentals  variationsmöjligheter i fråga om balans och tyngd så att du kan anpassa G5 efter  olika spel. Tassarna i fluoretenplast ger precis det jämna glid som krävs för en  spelmus, och lasermotorn (2 000 dpi) har en rapporteringsfrekvens på fantastiska  1 000 gånger i sekunden* för millimeterprecision även vid de snabbaste  rörelserna. Logitechs SetPoint-program ger stöd för anpassning av musen med  avancerade funktioner som spelidentifiering, känslighetsjustering under spelets  gång och separata x- och y-axelinställningar.Trillian ett chattprogram du kan använda överallt, på din mobil, ipad, dator, laptop, skype, facebook, twitter och var du vill. Fördelen med enna är att du kan starta din chat på en plattform och sedan fortsätta på ett annat. Här laddar du ner ett program som du installerar på datorn.

Det är ensamt på toppen och därför behöver man en mus med det där lilla  extra. Det är precis vad Logitech® MX™518 Gaming-Grade™ Optical Mouse har. En  optisk MX-motor ger en upplösning på otroliga 1600 dpi för blixtsnabba  reaktioner och molnlätt avläsning.Pidgin är ett chattprogram du kan använda till alla dina chatklienter som skype, msn, yahoo meesenger, icq och ett flertal andra. Fördelen är att du bara behöver ett chattprogram på datorn för att koppla upp dig. Mycket populärt då du kan flytta det och ha det på en usb eller vad som helst när du byter dator. Exempelvis om du behöver koppla upp dig på ett internetcafé, bibliotek eller på ett hotell.

Logitech® V150 Laser Mouse for Notebooks är alltid redo för arbete — var du än befinner dig — tack vare exakt laserbaserad avläsning och ultraportabel design.</p>
<p>Arbeta effektivt överallt med den bärbara datorn: vid det egna skrivbordet, i sammanträdesrummet eller på resan. Tilt Wheel Plus Zoom™ möjliggör smidig rullning i sidled samtidigt som musens skulpterade sidor inte lägger några hinder i vägen för långa arbetspass. </p>
<p>Arbeta eller spela bekvämt — med både höger och vänster hand! Greppvänlig form ger bättre stöd och större kontroll än pekplattan. 
 Ta den med dig! Ultrakompakt design gör att den lätter slinker ned i väskan. 
 Följsam och exakt avläsning. Lasertekniken har större precision än vanlig optisk teknik och ger jämnare muspekarrörelser på i princip alla underlag.* 
 Smidig plug and play. Det är bara att ansluta musen till någon av USB-portarna på datorn. 
 Rulla med hjulet för vanlig vertikal bläddring, vinkla det åt sidan för horisontell rullning eller klicka på det för att aktivera zoomfunktionen. Solitt och följsamt — det ultimata rullningshjulet! mirc har funnits länge och var ett av de första programmen för chat. det är shareware men du kan chatta via webcam gratis. Många använder denna som en chatklient i spel.

picophone är ett gratis chattprogram som ger dig möjlighet att skicka sms eller ringa någon på ett fast nummer. Du behöver en fast ip-adress. Har du ingen så kopplar du upp dig mot pico-server. OBS!!! Kom ihåg att denna använder det simpla UDP-protokollet vilket är väldigt lätt att spåra.

Du hittar fler gratis chatprogram här>>>