gratis tester för 70-410 certifieringen, Gratis skolor på video för windows 2012 server, hyper-v windows 2012 server, kommandoprompten, powershell windows 2012 server, subnetting

Några länkar och annat nyttigt för win dows 2012 server r2.

Det finns många förkortningar och akropnymer när det gäller olika windows verisioner. Jag satt och funderade på ett häromdagen:

NAP= Network Access Protection som är ett verktyg att användas på server för att utesluta datorer utanför domänen och med vissa ip adresser, operativsystem, plattformar, antivirus, vilka program som körs, brandvägg och annat. För att kunna köra denna rollen eller tjänsten på servern behöver du installera en Systems Health Validator Point. Du kör denna tillsammans med en Configuration Manager 2012. Denna kör sedan en SHA, d.v.s, System Health Agent som kan kolla saker som installerade uppdateringar, samt saker som flash player. Du kan sedan se NAP genom Configuration Manager Reporting. Se mer på blogs.technet.microsoft.com

En annan beteckning jag blev nyfiken på var DRS eller Device Registration vilket handlar om de olika Objects du har i en domän som OU, Containrar och liknande. Du läser mer om Device Registration på docs.microsoft.com.

Microsoft Windows Server 2012 LAR Resource Kit September 2012
Videos och tutorials angående windows 2012 server r2.

Du lär dig mycket på att installera Hyper-v på datorn. Med denna kan du sätta upp flera servrar, datorer och annat på din dator för att simulera ett riktigt nätverk. Du ser hur du bär dig åt ute på online-tech-tips.com

Du behöver windows 10 pro för att kunna hantera hyper-v eller virtuella maskiner på din dator. Köp en licensnyckel för Windows 10 Professional från 10$(100 skr)här>>> Product Key - Download Link - Digital Code